ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ Времетраене: 1 час и 20 минути Режисьор и сценарист: Саня Борисова В главните

...
ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ
Времетраене: 1 час и 20 минути
Режисьор и сценарист: Саня Борисова
В главните
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Никога не е просто секс

ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ
Времетраене:  1 час и 20 минути Режисьор и сценарист:  Саня Борисова В основните функции: Елена Петрова, Елеонора Иванова, Саня Борисова, Рая Пеева, Башар Рахал, Ники Илиев, Иво Аръков, Свежен Младенов С какво да се подготвим: " Чужденецът " (2012 г.)
Сексът постоянно е бил табу. Колкото и разкрепостени да сме като общество, той постоянно е предизвиквал разнообразни и много постоянно крайни реакции. И когато се демонстрира на огромен екран в кината, реакциите постоянно излизат отвън надзор. Така е в международното кино, по този начин е и в родното българско.

Но каквито и да са предразсъдъците към секса в киното, един добре изработен филм може да промени мнението на скептиците и да отприщи диалога по тематиките табу.

Ето, в кината сега може да гледаме холивудския, чиято история се върти към любовен триъгълник, а половото напрежение струи през много огромна част от кино лентата. И е реалност, че режисьорът Лука Гуаданино се е справил повече от добре с табуто, с цел да сътвори един в действителност провокативен и секси филм. Защо по този начин изкуството предизвика обществото да не замита тематиките табу под килима.

Това взема решение да направи и Саня Борисова, която е режисьор и сценарист на новата българска комедия " Никога не е просто секс ". Филмът предизвика още със заглавието, което изцяло основателно е заменило по-обраното в началото " Кармични връзки ". В свои телевизионни изявленията Саня Борисова споделя, че концепцията идва на Башар Рахар при снимането на една от началните им подиуми дружно, когато тя му декларира непосредствено в лицето: " За нас дамите в никакъв случай не е просто секс. " Тогава той ѝ предлага " Никога не е просто секс " за заглавие и макар първичното съмнение, тя го трансформира. Правилен ход, тъй като то пасва по-добре на сюжета и цялостната концепция.
 Какво да чакаме от
Какво да чакаме от " Претендентите " на Лука Гуаданино със Зендая

Тенис, секс и любовен триъгълник

В началото " Никога не е просто секс " ни среща с основните героини поотделно.

Вики (Елеонора Иванова) преди малко е приключила междинното си обучение в дребен недодялан град и отива да преследва фантазиите си в столицата.

Ира (Рая Пеева) е богата наследница и цялостна авантюристка, която обича разкрепостения метод на живот.

Мая (Елена Петрова) е стопанка, майка на две деца и изцяло отдадена на фамилията и дома си.

Мадлен (Саня Борисова) пък е актриса и безспорна романтичка в търсене на същинската обич.

И въпреки всяка от героините да има безусловно друг от останалите три темперамент, ползи и морал, има и нещо, което ги сплотява - и четирите са неспособни да имат пълноценна сантиментална връзка.

Към този пъзел би трябвало да прибавим и кармичното в лицето на ексцентричната гадателката на карти таро Десита (Рене Йошида). По време на един от сеансите си тя им издава, че имат " кармична връзка " от минал живот - били са четирите дами на един султан. Но тъй като са го умъртвили, в сегашния живот би трябвало да изплатят кармата си.

В " Никога не е просто секс " не липсват нито комизъм, нито смелост. Разбира се, секс също има, само че самичък по себе той не заема централна роля. Защото и четирите героини са първообраз на актуалната жена, която търси своята мощ, самостоятелност, половост и освобождение от предубеждения и ограничавания. А сексът... за нея той в никакъв случай не е просто секс.

" Никога не е просто секс " е по кината от 10 май
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР